HET IDEE ACHTER DONKEY-BUSINESS

Wij zijn Myra en Sabine, beiden grafisch vormgever en woonachtig in Amersfoort. In onze vrije tijd tekenen en schilderen we graag en op een ochtend bedachten we ons dat het leuk zou zijn op daar meer mee te doen.

 

Iedereen kent wel iemand die prachtige dingen maakt in zijn of haar vrije tijd en daar niet of nauwelijks iets mee doet. Het kan zijn dat je geen idee hebt of je werk wel goed is en misschien is verkopen gewoon niet zo je ding. Er komt ook nog eens veel financieel gedoe bij kijken en waar haal je je kopers vandaan… er zijn veel redenen te verzinnen om niets te doen, maar wij ontdekten dat er veel kansen ontstaan wanneer je de krachten bundelt en al dat mooie werk samenbrengt en gaat reproduceren.

 

We kochten een professionele A2 printer, besteedden vele uurtjes met testen en uitvinden hoe zo’n apparaat nou eigenlijk werkt, we kochten pakken vol geweldig mooi papier en Donkey-Business ontstond.

 

(de naam donkey-business is als grapje ontstaan tijdens een brainstorm terwijl we zochten naar een verwoording van 'werk maken van onze hobby, de schilders-ezel'

 

KWALITEIT

Wij vinden kwaliteit heel belangrijk. We willen het beste halen uit een reproductie en trouw blijven aan het origineel. Wij scannen, fotograferen, bewerken, testen en printen net zo lang tot we het maximale resultaat hebben bereikt. Onze jarenlange ervaring met beeldbewerking en drukwerk komt hierbij goed van pas.

 

We hebben een professionele printer (Epson Stylus Pro) waarop we kunnen printen met een breedte tot 42cm (A2). We gebruiken alleen de hoogwaardige pigment inkten van Epson zelf. We drukken met een resolutie van 1440 dpi (fine-art) of zelfs 2880 (superphoto).

 

Het papier waarop we drukken is professioneel fine-art papier of high color fotopapier.

Door de combinatie van kwaliteitspapier en pigment inkt kunnen we met trots de term Art Giclee gebruiken voor onze producten, met testresultaten op kleur-echtheid van 100+ jaar!

 

Wij willen het potlood zien op het papier, dat een foto straalt van kwaliteit en dat je de streken van de kwast ziet op de print. Als je 3x moet kijken of je het origineel in handen hebt of een reproductie van Donkey-Business, dan is onze missie geslaagd.